Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn verregaande maatregelen van kracht die een belangrijke impact hebben op het dagelijkse leven. Deze maatregelen zijn geldig tot 19 april 2020. Nadien wordt de situatie verder geƫvalueerd. Ook voor de Centra voor Ambulante Revalidatie is de impact van deze gezondheidscrisis duidelijk voelbaar. Onze centra doen er echter alles aan om gedurende deze hele crisis toch klaar te staan voor alle zorggebruikers.

Alle centra blijven open. Om te kunnen voldoen aan de maatregelen en ons steentje bij te dragen in de strijd tegen de verdere verspreiding van het Coronavirus, zijn alle centra druk in de weer om hun aanbod op een ander manier tot bij de zorggebruiker te krijgen. Dit vraagt een grote inspanning en veel creativiteit van zowel onze centra als onze zorggebruiker. We hebben als sector echter een lange traditie van nauwe samenwerking met onze zorggebruikers en deze sterkte gooien we nu ten volle in de strijd. Op korte termijn zien we zo bijvoorbeeld een verschuiving naar een groter aanbod via telefoon, mail en videochat.

Als Federatie willen wij al onze leden dan ook een hart onder de riem steken en welgemeend bedanken voor alle inspanningen die zij leveren.